Tagtik

Gevangenen Sint-Gillis klagen over ... Arabische tv-kanalen

Maar liefst 120 gedetineerden in de gevangenis van Sint-Gillis hebben hun handtekening onder een opmerkelijke petitie gezet.

De initiatiefnemers van de petitie willen minder Arabische tv-kanalen en vooral geen kanalen meer waarop extremistische boodschappen verspreid worden in de Brusselse gevangenis van Sint-Gillis. In elke cel in Sint-Gilis bevindt zich een televisietoestel, maar de beschikbare kanalen zijn blijkbaar niet allemaal even maatschappelijk correct.

De petitie is gericht aan federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V). De gedetineerden die de petitie ondertekenden, vinden het hemeltergend dat kanalen zoals Arte, Canal + en National Geographic geblokkeerd zijn, terwijl anderen zoals TV5 Coran en Al Arabyia wel beschikbaar zijn. Met de petitie willen verschillende gedetineerden deze problematiek aanklagen.

Gevangenisdirecteur Jurgen Van Poecke bevestigt dat de petitie de ronde doet, maar ziet niet meteen een oplosssing. "We werken met een satellietsysteem. Het is dus niet mogelijk om alle kanalen op te nemen in het aanbod."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren