Tagtik

Gewapende en gemaskerde overvallers vragen plastic zakje bij bakker

Bakkerij Kristof in het Mechelse Muizen daverde vrijdag vlak voor sluitingstijd op zijn grondvesten. Op een moment dat er geen klanten meer aanweizg waren in de zaak, stormden twee gewapende en gemaskerde mannen de bakkerij binnen. De verkoopster kon niets anders dan de overvallers gehoorzamen.

"Ze wilden het geld uit de kassa. Een man bleef in de buurt van de deur staan en richtte zijn pistool in de richting van de verkoopster. Gelijktijdig hield hij ook in de gaten of er geen klanten of politie aankwamen. De andere boef liep naar de kassa’s en dwong de verkoopster om de geldladen open te maken. Ze moest het geld er zelf uithalen en dan aan de overvaller overhandigen", vertelt bakker Kristof aan GVA.

Wanneer de stoere overvallers het geld niet allemaal konden dragen, vroegen ze doodleuk een plastic zakje om het geld in te stoppen. Daarna vluchtten ze meteen weg. De verkoopster was zwaar onder de indruk van de feiten en kon dan ook geen persoonsbeschrijving geven van de gemaskerde overvallers. Toch is Kristof strijdvaardig om de daders te kunnen vatten. "Toen de overval bezig was, is een klant nog een brood uit de automaat komen halen. Het kan bijna niet anders dat hij de overvallers aan het werk heeft gezien. Het zou fantastisch zijn, moest die man zich bij de politie melden. Mogelijk kan hij meer vertellen over de overvallers", zegt bakker Kristof aan GVA. (Skwadra by Tagtik/Source: GVA/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren