Tagtik

Gewestwegen betalen tol voor kilometerheffing!

Eén jaar geleden, op 1 april 2016, werd de kilometerheffing ingevoerd voor vrachtwagens op de Vlaamse autosnelwegen. Volgens Dirk De Kort, volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement en schepen van Brasschaat, is het systeem aan herziening toe, want het probleem is nu gewoon verschoven naar de gewestwegen.

Vooral uit de Vlaamse gemeenten die langs gewestwegen liggen, komen er heel wat klachten: zij zagen sinds de invoering van de heffing het aantal vrachtwagens door hun gemeenten explosief stijgen.

Bij een meting op een willekeurige oktoberdag werden er maar liefst 2.200 vrachtwagens geteld op de N122 die van de Nederlandse grens in Essen over Kalmthout naar Kapellen loopt, zo schrijft GvA. Een jaar eerder denderden maar 700 vrachtwagens over deze weg: een stijging van 314%.

Een oplossing voor dit probleem bestaat er volgens De Kort in om de kilometerheffing uit te breiden naar de vier gewestwegen in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren