Tagtik

Gezin uit Zoutleeuw strijdt op leven en dood met inbrekersbende

Er barstte zaterdagavond iets voor middernacht een ware veldslag uit in een huis in de Smitstraat in Zoutleeuw toen de bewoners zich niet zomaar gewonnen gaven bij een brutale homejacking.

De 24-jarige zoon des huizes L.S. doet het ongelofelijke verhaal in Het Nieuwsblad: "Zaterdagavond ging ik rond 23 uur naar bed. Ook mijn mama en haar vriend kropen toen tussen de lakens. Omdat onze hond even later zo heftig begon te blaffen ben ik terug opgestaan en heb ik de lichten achteraan het huis aangedaan. Maar ik merkte niets verdachts op. Toen ik naar buiten ging en richting tuin liep, sprong er plots een man met bivakmuts van achter de muur. Hij drukte de loop van een vuurwapen tegen mijn hoofd en zijn andere hand zette hij op mijn mond. Enkele seconden later stonden ze met vijf gemaskerde mannen rond mij."

De jongen werd in zijn huis gesleurd door de drie mannen, die hem op de grond duwden. Eens binnen, schreeuwde L.S. om hulp. Zijn moeder hoorde de wanhoopskreet en stormde vervolgens naar beneden. "Een van de overvallers greep haar meteen naar de keel en drukte haar tegen de muur. Ik bleef mij ondanks de overmacht verzetten en slaagde er in een onbewaakt ogenblik in een zware vaas van een tafeltje te grijpen. Die sloeg ik kapot op het hoofd van een van de overvallers. De man moet daarbij veel bloed verloren hebben, want nadien werden overal bloedsporen aangetroffen", vertelt de zoon.

Een van de overvallers hield de strijdende zoon meteen weer een pistool tegen zijn hoofd, waarna opnieuw een schermutseling ontstond en de zoon erin slaagde om de lader met kogels uit het wapen te doen vallen. "Intussen was ook de vriend van mama betrokken bij het gevecht. Hij wist een baseballknuppel van een van de overvallers af te nemen maar werd dan hardhandig in de zetel geduwd en met een ijzeren staaf op zijn hoofd geslagen, waardoor hij half bewusteloos in de zetel wegzakte. Van die gelegenheid heb ik dan gebruikgemaakt om het masker van het hoofd van een van de overvallers te rukken. Hij hield onmiddellijk zijn handen voor zijn aangezicht en is naar buiten gelopen."

Uiteindelijk kwam de extreem gewelddadige homejacking toch tot een einde voor het gezin uit Zoutleeuw. "De hele tijd hebben de overvallers geen woord gezegd en ze communiceerden enkel met sisgeluiden naar elkaar. Een paar minuten later zijn ze net zo snel vertrokken als ze waren binnengevallen. Er werd ook niets ontvreemd. Vermoedelijk waren ze verrast door de weerstand. Eenmaal buiten werden er schoten gelost, vermoedelijk om de buren die het tumult gehoord hadden op een afstand te houden", vertelt de 24-jarige zoon L.S, die een gebroken arm, neus en vinger en een verbrijzelde teen aan de strijd met de overvallers overhoudt.

Een bivakmuts, lader en kogels werden door de politie van politiezone LAN meegenomen voor onderzoek.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren