Tagtik

Gillet vindt oude bekenden bij Olympiakos

Guillaume Gillet verlaat Nantes en tekent een contract bij het Olympiakos van coach Besnik Hasi. Gillet vertrekt omdat het niet klikte met Claudio Ranieri, de kersverse trainer van FC Nantes.

Op 33-jarige leeftijd heeft Gillet besloten om nog een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij verlaat de Ligue 1 en trekt naar het Griekse Olympiakos, de achtste club uit de professionele voetbalcarrière van Gillet.

De overgang naar de club uit de Griekse havenstad nabij Athene is niet geheel een stap in het onbekende. Naast zijn voormalige trainer Hasi, zal Gillet er samen met oude bekenden van de Jupiler Pro League Vadis Odjidja, Mehdi Carcela en Marko Marin de clubkleuren verdedigen.

De kans om Champions League te spelen, Olympiakos moet nog voorbij Rijeka, motiveerde Gillet om een vertrek bij Nantes aan te gaan. Dat legt de Luikenaar uit in een open brief. Ook benadrukt hij dat het hem enorm gekwetst heeft om op de openinsgspeeldag van de Ligue 1 de wedstrijd tegen Lille op de bank te moeten starten. "Dat was voor mij een duidelijk signaal van meneer Ranieri, een signaal dat ik op mijn leeftijd niet zomaar mag aanvaarden. Ik heb alle wedstrijden voor Nantes gespeeld sinds ik er tekende en als strijder kan ik niet genoegen nemen met een plek op de bank. De beslissing van meneer Ranieri heeft een transfer in gang gezet", schrijft de ambitieuze ex-Rode Duivel.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren