Tagtik

Goed voor de economie: steeds meer uitzendarbeid

In 2016 waren elke dag ongeveer 107.000 voltijdse equivalenten aan het werk als uitzendkracht. Voor het derde jaar op rij stijgt de uitzendarbeid in België en dat is een teken dat de economie opnieuw aantrekt.

"Uitzendarbeid is een prima barometer voor de economische conjunctuur: die gaat volledig mee met de evoluties in de economie," zo meldt Paul Verschueren van uitzendsectorfederatie Federgon bij deredactie.be. "Deze barometer loopt zelfs nog een beetje voor op de evolutie van de werkgelegenheid. Als het goed gaat met de uitzendarbeid, dan vertaalt zich dat binnen de drie tot zes maanden ook in een toename van de vaste werkgelegenheid."

Ten opzichte van vorig jaar steeg de uitzendarbeid van iets meer dan 100.000 naar 107.000 equivalenten, een stijging met 7%. De meeste uitzendkrachten komen vooral terecht in sectoren zoals de technologische nijverheid, textiel, voeding en chemie en in vervoer, transport, logistiek en distributie. Er gaan meer arbeiders (57,3%) aan de slag in interimjobs dan bedienden (42,7%). (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren