Tagtik

Google Maps begrijpt Gents circulatieplan niet

Navigatiesysteem Google Maps lijkt tijdens het navigeren nog niet volledig op de hoogte te zijn van het Gentse circulatieplan dat vier maanden geleden in de Gentse binnenstad van kracht ging.

Twee bestuurders volgden de afgelopen weken de aanwijzingen van Google blindelings en dat brak hen zuur op. Zo reed een gezinswagen met Nederlandse nummerplaat pal de voetgangerszone door en maakte een andere wagen op de Gentse binnenring rechtsomkeer aan een verkeerslicht, waar dat duidelijk niet toegelaten is. De schuldige? Dat blijkt Google Maps te zijn! Beide verkeersovertredingen gebeurden immers op aanraden van Google Maps, dat vier maanden nadat in de Gentse binnenstad rijrichtingen veranderd werden en vertrouwde  routes aangepast werden, nog niet volledig geüpdated is naar de nieuwe verkeerssituatie. Andere navigatiesystemen waren snel na de invoering van het plan al volledig up-to-date.

"De mensen zijn bewust afhankelijk gemaakt van navigatiesystemen. Dan is het ontluisterend als zo’n systeem niet blijkt te werken. Als er een ongeval gebeurt dat te maken heeft met het gebruikte navigatiesysteem, ben ik benieuwd wat een rechter daarvan vindt. Ik voel mij daar zeer ongemakkelijk over", reageert Filip Watteeuw (Groen), de Gentse schepen van Mobiliteit in De Standaard.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren