Tagtik

Gruwelijke details over bbq-moord

Zondagnamiddag heeft een 27-jarige depressieve vrouw haar dochtertje van 2.5 jaar oud om het leven gebracht door het kind in brand te steken. De verschrikkelijke moord gebeurde zondagnamiddag in het Vlaams-Brabantse Eppegem, deelgemeente van Zemst. Dinsdag raken steeds meer details bekend van de gruwelijke feiten die zondag plaatsvonden. Zo was het de oom van het 2.5 jaar oude slachtoffertje die de verschrikkelijke ontdekking deed op de barbecue.

De 27-jarige Julie M. probeerde na de moord zelf uit het leven te stappen, maar dat mislukte. Toen oom Trésor gealarmeerd werd door een buurman omdat er brand leek te zijn in de chique villa op de Brusselsesteenweg, kwam hij samen met een vriend onmiddellijk ter plaatse. Het duo zag rook vanonder de garagepoort komen. De familie verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Oom Trésor haalde nietsvermoedend de smeulende barbecue uit de garagebox en merkten dan pas dat er een verkoold lichaampje op lag. In de gang vonden ze de 27-jarige Julie, volledig verdwaasd en bijna bewusteloos door het inademen van de rook. Algauw hadden ze door dat het zonet gevonden verkoolde lichaampje dat van dochtertje Pari was.

De vrouw overleefde haar zelfmoordpoging en werd met zware co-vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw met Afrikaanse roots zou al enige tijd depressief zijn geweest sinds de scheiding van haar echtgenoot. De moeder werd inmiddels in verdenking gesteld voor moord.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren