Tagtik

Hallucinant incident met gewelddadige taxichauffeur en politie-agenten in Brussel

Na een nachtje uit aan het Luxemburgplein in Elsene, nemen Ania en Jonas zaterdag de taxi naar huis. Wanneer het koppel wil betalen voor de taxirit, loopt het mis.

De rit kost 12.80 euro en Ania wil graag met haar kredietkaart betalen. Dat weigert de taxichauffeur, waarop Jonas hem erop attent maakt dat sinds 1 januari alle Brusselse taxi's verplicht zijn om kredietkaarten te aanvaarden. "Toen werd de chauffeur heel boos. Mijn vrouw heeft hem 15 euro cash gegeven en gevraagd om een bewijs van betaling. Dat weigerde hij, en hij wou ook geen wisselgeld geven. Hij schreeuwde dat mijn vrouw hem toesprak als een hond, en dat hij de wijk hier controleert", vertelt Jonas nog steeds geschokt van de brutaliteit aan Bruzz.

Het bleef echter spijtig genoeg niet enkel bij verbaal geweld. Toen een tweede man zich mengde in de discussie, liep het volledig uit de hand. De taxichauffeur sleepte samen met zijn kompaan Ania uit de wagen, waarop Jonas uiteraard ook uitstapte om zijn vrouw te verdedigen. De twee mannen vielen hem vervolgens aan, meldt Bruzz. "Ik lag op de grond en probeerde nog een foto te maken van de nummerplaat van de taxi. Toen hebben ze mijn gsm genomen en mijn horloge van mijn pols gesneden", zegt Jonas. Vervolgens rijdt de taxi weg met in de koffer Ania's spullen, waaronder een laptop.

Een viertal jongeren komt af op de noodkreten van Ania, maar wanneer de politie ter plaatse komt, noteert het de namen van deze jongeren, die misschien kunnen getuigen, niet en sturen ze hen gewoon wandelen. Omstreeks 1 uur 's nachts komt het koppel samen met de politiepatrouille aan in het politiekantoor aan de Kolenmarkt. Wat zich daar vervolgens afspeelt is opnieuw te gek voor woorden.

De politie-agenten weigerden om Nederlands te spreken, vertelt Jonas, zelfs wanneer Ania en Jonas het met aandrang vragen. Vervolgens vraagt Ania een glas water om te bekomen van de overval, maar ook dat wordt geweigerd door de inspecteur die een PV opstelt, vertelt het koppel.

Jonas gaat daags nadien nog naar het ziekenhuis omdat hij zich misselijk voelt en een blauw oog en een kniefractuur overhoudt aan het zeer geweldadige incident met de Brusselse taxichauffeurs.  (Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Facebook)


Ook dit kan u interesseren