Tagtik

HALLUCINANT: Terroristen misbruiken naam Pieter Timmers

De drie terroristen die op 22 maart van vorig jaar aanslagen pleegden in België, gebruikten de naam van Belgisch topzwemmer Pieter Timmers om een contract af te sluiten bij energieleverancier Lampiris. De terroristen kregen zo onrechtmatig energie voor het safehouse in Schaarbeek, waar ze zich verschuilden.

Olympiër Pieter Timmers en echtgenote Ellen De Leeuw kregen na verloop van tijd betalingsherinneringen en Lampiris dreigde ermee om een deurwaarder langs te sturen bij Timmers voor onbetaalde energiefacturen, en zo kwam de fraude aan het licht.

"Gelukkig werd vrij snel duidelijk dat wij hier niets mee te maken hadden, maar dat heeft ons wel al heel wat papier- en telefoonwerk gekost. Ze konden toen bevestigen dat inderdaad iemand Pieters naam en geboortedatum had gebruikt om een contract af te sluiten. Lampiris mocht niet zeggen of ook andere identiteitsgegevens gebruikt zijn. Ze lieten weten dat intern een onderzoek was opgestart, maar daar hebben we nog altijd niets van vernomen, tot we de krant lazen. Donderdag had ik nog een laatste contact met hen, om te vragen hoe ver het onderzoek stond. We wilden natuurlijk weten of Pieters naam bij andere bedrijven ook gebruikt zou kunnen zijn", vertelt Elle het hallucinante verhaal aan HLN.

Het nieuws van dit geschifte voorval bereikte de top van Lampiris, waardoor Lampiris-CEO Tom Van de Cruys laat weten dat hij navraag zal doen bij de betrokken dienst. "We gaan dit nu verder onderzoeken om nog meer details te kennen over dit bijzonder uitzonderlijke geval van fraude", verzekert Lampiris-woordvoerder Olivier Lechien aan HLN. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren