Tagtik

Hangjongeren terroriseren Antwerpse buurt

Autobestuurders die een 'tol' moeten betalen om door de straat te rijden, kinderen die verplicht worden om met elkaar te vechten, buurtbewoners die nauwelijks hun huis durven uitkomen, vrouwen die te maken krijgen met seksuele agressie: hangjongeren in de Antwerpse Stuivenbergwijk maken het de laatste tijd wel heel erg bont.

Met een controleactie probeerde de Antwerpse politie vorige dinsdag het probleem aan te pakken: de identiteit van alle jongeren die op een speelplein aanwezig waren, werd gecontroleerd. De politie wil met de identiteitscontroles zicht krijgen op wie de aanstokers van de wijkterreur zijn en wie de meelopers.

De actie van dinsdag bleek weinig uit te halen, want de dag erna was er opnieuw commotie in de wijk rond het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord. "De jongeren zijn met waterballonnen, eieren en bloem naar voorbijgangers beginnen gooien. Ze hebben potten currysaus tegen de gevel van het zwembad gegooid. Dit is geen kattenkwaad meer", aldus een vrouw in Gazet van Antwerpen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren