Tagtik

Het verborgen talent van Louis Talpe

Louis Talpe heeft zijn sporen als acteur al verdiend, maar binnenkort wordt hij wellicht ook bekend als bestsellerauteur. In opdracht van Unilever schreef hij immers een kinderboek, 'Paniek om Amerigo', waarvan meteen 150.000 exemplaren werden gedrukt. Bij aankoop van minstens 12 euro krijgt elke klant van Carrefour vanaf eind oktober er eentje mee naar huis.

"Ik hield het gisteren voor het eerst vast. De gedrukte versie", zo vertelt 'Mega Toby' bij Het Laatste Nieuws. "Ik dacht: dat ik dát mag meemaken, zeg. Dat was een heel speciaal gevoel. Ik heb mezelf nooit als 'schrijver' gezien. Ik was het ook niet van plan. Het kwam ineens op m'n weg. Unilever contacteerde me. Dat was meteen raak. Ik dacht: let's do this."

De acteur schreef wel degelijk zelf het boek, al kreeg hij wat hulp. "Alles is zelf bedacht. In het begin vond ik dat best moeilijk. Een kinderboek. Hoe gek mocht dat zijn? Moest daar logica in zitten? Toen eenmaal die deur richting fantasie helemaal openstond, was het echt véél gemakkelijker."

Aan de stijl moest wat worden gesleuteld: "Toen ik eenmaal begon te schrijven, heb ik wat hulp gekregen. Ik schreef altijd maar volzinnen. Alleen, volzinnen zijn geen voorleestaal, ontdekte ik. Ik heb de taal van kinderboeken moeten léren. Je moet op een hele andere manier leren denken."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren