Tagtik

Hierdoor gingen de kansen van topfavoriet Peter Sagan in rook op

Met amper een minuut achterstand op Belgisch kampioen Philip Gilbert op 17 kilometer van de aankomst in Oudenaarde, maakte wereldkampioen Peter Sagan nog aanspraak op de hoofdrol in de 101e editie van de Ronde van Vlaanderen.

De Slovaak vond in die andere topfavoriet Greg Van Avermaet en de Belg Oliver Naesen twee ijverige vluchtgezellen in achtervolging op Philip Gilbert. Maar toen ging het mis. Het drietal smakte tegen de grond en weg waren hun kansen op de zege in Vlaanderens mooiste. Na analyse van de videobeelden en foto's blijkt dat Peter Sagan iets te dicht tegen de dranghekken aanreed waardoor hij een pootje van een dranghek aantikte, met de zware val tot gevolg. Hij sleurde Van Avermaet en Naesen met zich mee in zijn val.

Philip Gilbert won de Ronde van Vlaanderen, Greg Van Avermaet slaagde er nog in om terug te komen en zilver te pakken. Sagan en Naesen hun fiets was te zwaar beschadigd om snel de achtervolging te kunnen inzetten waardoor ze geen rol van betekenis meer konden spelen. (Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren