Tagtik

Hijggeluiden in kapel ontrafeld

Pastoor Luc Thiry van de O.L. Vrouwkapel langs de Binkomstraat in Lubbeek heeft een mysterie opgehelderd. Tientallen bezoekers van de kapel hadden immers al verschillende weken onverklaarbare hijggeluiden gehoord in het heilig huis. Sommige gelovigen bleven daarom zelfs weg uit de kapel. Om de mensen gerust te stellen, hing pastoor Thiry een briefje op de deur van de kapel.

"Rare geluidjes in de kapel? Geen nood: wij hebben een familie uilen te gast op onze zolder. Bidt u daarom rustig verder. Onze uilen eren de schepper van het leven op hun manier. Door het maken van zoveel mogelijk drukte. Moet kunnen. Dank voor uw begrip", communiceerde de pastoor.

"Een aantal mensen wantrouwden het geluid en ze dachten aan geesten. Sommige kapelgangers bleven zelfs weg. Het geluid klinkt zowat als het zware gehijg van mensen in ademnood", zegt de pastoor. Bij dezen loste pastoor Luc Thiry het mysterie op dat Lubbeek al even in de ban hield. De uilen zullen vermoedelijk wel nog enkele weken de zolder van de kapel bewonen aangezien ze met jongen zitten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Google Streetview)

Ook dit kan u interesseren