Tagtik

Houdt Ghelamco-baas stadion Club Brugge tegen?

Paul Gheysens, baas van Ghelamco, en Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, staan al lijnrecht tegenover elkaar als het over het te bouwen Eurostadion gaat. Nu komt daar nog een tweede twistappel bij: het nieuwe stadion van Club Brugge.

De Vlaamse regering heeft immers beslist dat alle gronden voor dat nieuwe stadion moeten worden afgestaan aan de stad Brugge die de gronden dan kan verhuren of verkopen aan de voetbalclub. Een deel van die gronden is echter eigendom van... Paul Gheysens.

Gaat hij Verhaeghe een hak zetten uit wraak voor diens tegenkanting tegen het Eurostadion? "We hebben 60 dagen tijd om onze situatie te bestuderen. We zullen zien of onze belangen niet geschaad zijn", aldus Gheysens in Het Laatste Nieuws. "Het gaat niet over het dwarsbomen van een club, maar over het vrijwaren van onze rechten. Misschien moeten we dit probleem in een grotere context plaatsen."

Bedoelt de topman van Ghelamco daarmee dat een compromis mogelijk is? Verhaeghe die zijn verzet tegen het Eurostadion (te bouwen door Ghelamco) opgeeft en in ruil geeft Gheysens zijn gronden vrij zodat Club zijn stadion kan bouwen?

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren