Tagtik

Hugh Hefner realiseert droom na zijn dood

Hugh Hefner, de stichter van het mannenblad Playboy, is woensdag op 91-jarige leeftijd gestorven in de Playboy Mansion, zijn huis in de buurt van Beverly Hills in Los Angeles. Dat maakte zijn bedrijf, Playboy Enterprises, bekend.

Hefner bracht in 1953 de eerste Playboy uit. Hij was toen pas 27. Hij zou het blad laten uitgroeien tot een enorm succes en bouwde er een zakelijk imperium mee uit.

Hefner maakte veel modellen, zoals Pamela Anderson, Naomi Campbell of Carmen Electra, wereldberoemd. Naast vrouwen wist hij ook wereldberoemde Amerikaanse schrijvers, zoals Jack Kerouac of Norman Mailer, te overtuigen om voor het naaktblad te schrijven.

In Vlaanderen poseerden modellen als Joyce De Troch, Tanja Dexters, Brigitta Callens, Ann Van Elsen of Lesley-Ann Poppe voor het blad.

Hefner krijgt een graf naast dat van Marylin Monroe, wiens naaktfoto's de alleereerste Playboy in de jaren vijftig sierden. Hefner zal in een crypte in Los Angeles begraven worden. Al in 1992 kocht Hugh Hefner de rechten om naast Monroe te mogen begraven worden.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren