Tagtik

Hulplijn voor pedofielen meteen heel nuttig

In mei ontstond Stop it Now!, een hulplijn voor wie zich zorgen maakt over zijn of haar pedofiele gevoelens of gedrag tegenover kinderen. Ook mensen uit de omgeving van iemand die pedofiele neigingen vertoond, kunnen met al hun vragen en zorgen terecht bij Stop it Now!

Sinds de lancering werd de hulplijn al 127 maal gecontacteerd, een succes volgens projectverantwoordelijke Minne De Boeck. De meeste mensen contacteren Stop it Now! via mail. "Sommige mensen geven aan dat ze hulp willen. Maar evengoed willen ze gewoon eens hun verhaal doen. Personen met pedofiele gevoelens geven aan dat ze eronder lijden, niet het minst omdat ze hun geheim vaak alleen dragen. Verschillende bellers kampten met suïcidegedachten", zegt De Boeck.

"We weten dat ongeveer 1 à 3 procent van de mannen en vrouwen in Vlaanderen met deze problematiek worstelt. Als zij de weg vinden naar Stop it Now!, is dat wel degelijk goed nieuws: zo kunnen ze tenminste ergens terecht voor hulp. Ondersteuning, ook door en voor naasten, is de sleutel naar het voorkomen van nieuw misbruik", reageert de projectverantwoordelijke hoopvol in De Standaard.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren