Tagtik

Hulplijn voor wie Tomorrowland niet binnen mag?

Uit veiligheidsoverwegingen heeft Tomorrowland 37 personen de toegang tot het dancefestival in Boom ontzegd na een screening door de politie. Waarom de personen werden geweigerd, is niet aan hen gecommuniceerd. Om dat probleem te verhelpen, denkt de politie eraan om een hulplijn te openen voor de betrokkenen.

De screening gebeurde door de lijst van festivalgangers te koppelen aan de Algemene Nationale Gegevensbank en lijsten van Interpol en Europol. Nooit eerder werden alle bezoekers van een festival op een dergelijke manier gescreend. Tomorrowland zorgt voor deze primeur omdat het meer dan welk ander festival bezoekers van over de hele wereld aantrekt. De screening was ook mogelijk omdat elk ticket voor Tomorrowland op naam staat.

"Op Tomorrowland zijn er 198 nationaliteiten. We hebben de identiteitscontrole naar voren geschoven, omdat het onmogelijk is om iedereen aan de ingang te controleren. Per dag staan immers 70.000 mensen aan de ingang", aldus Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, in 'Terzake'.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren