Tagtik

Ibuprofen maakte 10-jarige doodziek

De 10-jarige Xander kreeg koorts, zijn 42-jarige moeder Laura Cabales wou haar kind zo snel mogelijk van dit vervelende symptoom af helpen en gaf hem een Ibuprofen, waarna de koorts enkele uren wegbleef. Niet veel later kreeg de 10-jarige Xander echter een zware koortsaanval. De thermometer gaf 40 graden aan en de jonge snaak reageerde bijna op niets meer. Ouders Ronnie en Laura snelden in allerijl met hun ziek kind naar het Honolulu Tripler Medical Center Hospital.

De gezondheidstoestand van Xander ging zwaar achteruit. De jongen bleek ook nog eens een bacteriële longontsteking en een klaplong te hebben, kreeg blaren en wonden over zijn ganse lichaame en op de koop toe zorgde een bloedvergiftiging ervoor dat hij in septische shock ging.
Het syndroom van Stevens Johnson (SJS) bleek de boosdoener, ontdekte de dokters na uitvoerig onderzoek. Dit is een uiterst zeldzame ziekte waarbij de huid en de slijmvliezen loskomen na contact. SJS kan veroorzaakt worden door medicijnen zoals Ibuprofen, meldt The Sun. Xander werd drie weken lang in coma gehouden zodat hij met een zware antibioticakuur stapsgewijs kon genezen.

Nu, drie jaar later, moet de jonge knaap leren leven met de blijvende gevolgen van zijn ziekte, die veroorzaakt werd door een simpele Ibuprofen. Zijn moeder Laura vertelt: "Hij is nagenoeg blind en produceert geen speeksel meer, waardoor hij moeilijk eet. De kleine haartjes aan de binnenkant van zijn longen zijn weg, waardoor hij niet goed meer slijm kan ophoesten. En hij verdraagt geen fel licht meer, hij draagt de hele tijd een zonnebril. Daarmee wordt hij soms gepest op school, maar onze kleine jongen laat zich daar niet door doen en vindt zichzelf reuzecool." (Skwadra by Tagtik/Source: The Sun/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren