Tagtik

"Ik denk dat de brexit niet gaat gebeuren"

In een interview met de Nederlandse Volkskrant komt Joseph Muscat, premier van Malta en de voorbije zes maanden voorzitter van de EU, met een opmerkelijke verklaring: hij denkt dat de brexit niet zal doorgaan.

De nu 43-jarige Muscat was ooit tegen de toetreding van Malta tot de EU en bleef kritisch toen hij werd verkozen tot europarlementslid. Voor hem betekent 'kritisch' echter niet hetzelfde als 'anti-EU'. Hij genoot dan ook van het voorzitterschap van de EU.

In zijn hoedanigheid als EU-voorzitter heeft hij ook hoop gekregen dat de brexit er misschien niet zal komen. "Ik zeg niet dat de Britten een vergissing hebben begaan maar de stemming slaat om. Mensen zien dat hun op zich gegronde stem een antwoord heeft gekregen dat geen oplossing biedt," zo zegt Muscat bij de Volkskrant.

"Het referendum was democratisch maar resulteert in een situatie met louter verliezers. De twijfel bij de Britten slaat toe. Het zou goed zijn als nu een politiek leider in Groot-Brittannië opstaat die zegt: we leggen de brexit-einddeal aan de mensen voor."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren