Tagtik

Illegale stropers teisteren Vlaams natuurgebied

Het Agentschap Natuur en Bos zit met de handen in het haar nu sinds Kerstmis al vier gestroopte reeënkadavers aangetroffen werden in natuurgebied Polders in Kruibeke. In dit gebeid geldt een absoluut jachtverbod.

“Sinds een maand of drie zijn er duidelijk één of meerdere stropers aanwezig. Dit is bij mijn weten het vierde dier dat in korte tijd wordt omgebracht. Voor Kerstmis werden er twee dode reeën aangetroffen, in januari werd er nog een kadaver gemeld en dit is het vierde. Mogelijk zijn er zelfs nog meer dieren gedood. Tegen dit tempo zijn er over een jaar geen reeën meer in het gebied”, vertelt een ontgoochelde Tom Maes, regiobeheerder van het Agentschap Natuur en Bos.

Door vaker zelf op controle te gaan wil het agentschap de stropers afschrikken. Sociale controle speelt echter ook een belangrijke rol in de strijd tegen illegale stropers. “De stropers laten de kadavers achter omdat ze moeilijk mee te sleuren zijn. Ze snijden de beste stukken eraf, steken die in een tas en wandelen daar mee weg. Wie mensen met een grote sportzak ziet lopen, moet ons zo snel mogelijk op de hoogte brengen”, roept Maes de natuurliefhebbers op. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren