Tagtik

Internaat verbiedt 'Temptation Island'

Op het internaat van de Sportschool in Meulebeke mogen de 182 leerlingen, tussen 14 en 18 jaar, niet meer kijken naar 'Temptation Island', het programma op Vijf dat gepresenteerd wordt door Annelies Coorevits en waarin enkele koppels hun relatie testen. Volgens de directeur van de school is het programma ongeschikt om te dienen als ontspanning.

Hij merkte hoe enkele meisjes een tijd terug in de ontspanningsruimte naar het programma aan het kijken waren en vroeg waarom ze dat deden. "Het is leuk om te zien hoe relaties kapotgaan, zeiden ze", aldus Carlos Devos, beheerder van het internaat, in Het Nieuwsblad. "Ik vond dat een zodanig negatieve insteek dat ik het niet meer verantwoord vond om het toe te laten."

De leerlingen zelf vinden de maatregel 'belachelijk' en ook experts denken dat verbieden weinig zin heeft. "We kunnen hen wél beschermen door duidelijk te maken dat wat ze zien op televisie niet altijd strookt met de werkelijkheid", zo zegt klinisch seksuologe Chloé De Bie in de krant. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren