Tagtik

Is op- en afrittencomplex A11 in Brugge vervloekt?

Op amper drie weken tijd zijn drie wagens aan het op- en afrittencomplex van de nieuwe A11 in Brugge van de weg geraakt en in de net aangelegde vijver ter hoogte van de Blauwe Toren beland.

Eind juli slipte een oudere man met zijn wagen tot in het water. Voorbijgangers konden hem toen op het droge helpen. Tien dagen hiervoor gebeurde er al een gelijkaardig ongeval.

De politie van Brugge contacteerde na het derde ongeval, dat vrijdag plaatsvond, het Agentschap Wegen en Verkeer dat vervolgens alles in het werk zette om de verkeerssituatie er nog veiliger te maken. Een aannemer plaatste maandagochtend dan ook extra verkeersborden en bakens aan het op- en afrittencomplex van de nieuwe A11. "Verkeerstechnisch is alles in orde. De bocht, de signalisatie, de afstand tot het water. Daar kunnen wij volgens de regels niets aan verbeteren", klinkt het bij de politie van Brugge. "Het is vreemd dat er nu op zo’n korte periode zoveel ongevallen gebeurden. De situatie is daar al enkele maanden hetzelfde en dergelijke ongevallen gebeurden aanvankelijk helemaal niet", reageert Eveline Vandecaetsbeek, woordvoerster van het agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren