Tagtik

Janine Bischops wil opgegeten worden

De 74-jarige actrice Janine Bischops was woensdagavond te gast in het één-programma Van Gils en Gasten. Daar deed de actrice die bekend is van soaps als Thuis en tegenwoordig ook Familie, een opmerkelijke uitspraak.

Janine Bischops is 74 jaar oud, maar heeft al heel goed nagedacht over hoe ze graag haar leven zou willen beëindigen. Het staat zelfs al in haar testament beschreven, onthult Bischops.

"Mijn lichaam gaat terug naar de natuur. Als het zover is, dan moeten mijn kinderen me naar Afrika brengen waar ik naar de olifanten zal stappen. Krijgt een leeuw me eerder te pakken: smakelijk. Die mag me opvreten."

De Vlaamse actrice bezocht onlangs een olifantenrusthuis in opbouw in Frankrijk en toen ontstond het idee. "Ik ben er meter van en zag er de liefde voor de dieren, die liefde deel ik nu ook. Vroeger wou ik dat mijn lichaam na mijn dood naar de wetenschap zou gaan. Dat heb ik nu veranderd in mijn testament. Ik ben een vleeseter, ik kan niet zonder, maar als het voorbij is, schenk ik mijn lichaam terug aan de dieren. En ik meen dat. Als ik zeg dat ik iets wil, dan is het ook zo", zei ze aan tafel bij Lieven Van Gils.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren