Tagtik

'Jenny' praat over haar 'dood'

De Thuisfans zijn nog altijd in schok: niet alleen over het vertrek van Jana en niet alleen over de dood van Jenny, maar vooral door de manier waarop. Soapechtgenoot Leo vertelde dat ze plots was overleden in Marokko toen ze op het punt stond terug te keren naar België. Volgens haar fans had Janine Bischops, die 21 jaar lang Jenny speelde, een eervoller afscheid van de soap verdiend.

"Ik wist wel dat Jenny plots zou sterven, maar ik had de makers beloofd niets te verklappen", zo vertelt de 74-jarige actrice bij Het Nieuwsblad. Sinds lang keek zij vrijdagavond nog eens naar een aflevering van Thuis. "Ik wist even niet of ik er goed aan gedaan had om Thuis te verlaten. De serie op zich mis ik niet. Wel de collega’s, nog elke dag."

De makers van de soap stelden Janine Bisschops eerst nog voor om een half jaar langer door te gaan om een mooi einde te gunnen aan haar personage. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Jenny zou sterven, maar dat is volgens de actrice wel logischer: "Want wat moesten ze anders met Leo doen? Hij kon toch niet om de haverklap naar Marokko gaan, om zijn vrouw te bezoeken? Nu kunnen de scenaristen een nieuwe verhaallijn met hem als weduwnaar bedenken." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren