Tagtik

"Juni verbreekt alle vorige filerecords"

Nooit stonden we meer in de file dan in de maand juni. Dat zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Met onder meer de zogenaamde 'knip' in Antwerpen als kritiek punt, spendeerden heel wat Vlamingen in juni heel wat uren aanschuivend in de file van en naar het werk. "Het wegennet is verzadigd en in Antwerpen extreem verzadigd. Het minste incident dat er gebeurt, is nefast en zorgt voor lange files en verkeersellende. Zo moesten we de Liefkenshoektunnel dit jaar al 23 keer tolvrij maken, vorig jaar over het ganse jaar was dat 24 keer", schetst Bruyninckx de situatie, die vooral rond Antwerpen uitzichtloos lijkt.

Of er een gouden oplossing is voor het fileleed in Vlaanderen? Daar gelooft de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum misschien wel in, al vraagt dat een zware opoffering van de aan zijn wagen verknochte Vlaming: "Er is een mentaliteitswijziging nodig, we moeten ons vaker afvragen of we wel voor elke verplaatsing een wagen nodig hebben", reageert hij bij ATV.

(Skwadra by Tagtik/Source: ATV/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren