Tagtik

Kinderlokker aan het werk in Oud-Turnhout

Een man heeft woensdag geprobeerd om een meisje in zijn bestelwagen te lokken in Oud-Turnhout. De onbekende man vroeg de leerlinge van basisschool Reuzepas in Oosthoven of ze een snoepje wilde en of ze in zijn voertuig wou stappen. Het meisje ging niet in op de vraag en fietste zo snel mogelijk weg. Aangekomen op school, vertelde ze het voorval aan een leerkracht. De directie van basisschool de Reuzepas verwittigde onmiddellijk de politie.

Daarop besloten de directies van de basisscholen in Oud-Turnhout om de kinderen een brief mee naar huis te geven waarin gewaarschuwd wordt voor de kinderlokker. Ouders wordt gevraagd waakzaam te zijn en hun kinderen steeds aan de schoolpoort af te zetten.

"Het is spijtig dat iemand zoiets probeert. De school heeft in elk geval op de gepaste manier gereageerd door de andere scholen te waarschuwen, want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Mijn kleinkinderen gaan naar basisschool Salto en zo vernam ik ’s middags wat er gebeurd was. Hopelijk is iedereen nu heel alert", reageert burgemeester Jos Vinckx (CD&V) in Het Nieuwsblad. Voorlopig ontbreekt elk spoor van de dader.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren