Tagtik

Kinderverzorgster kleeft handjes kleuter aan elkaar vast

In de naschoolse kinderopvang van 'De Nerviër' in de Maarschalk Gerardstraat in Antwerpen gingen twee kinderverzorgsters zwaar over de schreef.

In juli 2015 was een kleuter volgens kinderverzorgster S. heel lastig. Daarom zette ze hem op een 'strafstoel' en plakte ze zijn handen en polsen vast met brede verhuisplakband. "Voor de ouders was het een schok toen zij hoorden dat hun kind was vastgekleefd. Vooral ook omdat de verzorgster de feiten blijft ontkennen. Zij doet uitschijnen dat de kinderen zelf met die plakband gespeeld hebben. De ouders kregen het voorval pas veel later te horen. Alsof de directie het eerst in de doofpot wilde stoppen", zegt Ben Crosiers, advocaat van de ouders van het kindje, bij HLN.

De voorzitster van De Nerviër ontkent dat ze het voorval in de doofpot wouden steken. Ze zegt dat ze de ouders zelf ingelicht heeft na het weekend en dat de verzorgster op staande voet werd ontslagen.

Een andere verzorgster in diezelfde naschoolse opvang plakte dan weer het vingertje van een peuter die neuspeuterde met plakband vast aan zijn neus. Verzorgster V. zag haar fout in en lichtte zelf de directie in. "Mijn cliënte wilde het kindje laten voelen dat hij door het neuspeuteren niet met andere kindjes kon spelen. Zij gebruikte een stukje doorzichtige plakband. Zij kreeg een zware berisping maar heeft uiteindelijk zelf ontslag genomen", zegt haar advocaat.

Kinderverzorgster S. riskeert acht maanden cel, V. zou zes maanden celstraf kunnen krijgen. Op 16 oktober spreekt de rechter zich uit.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren