Tagtik

Kleuter sterft door 4 minuten vertraging

De Britse Shanice ging vrijdag naar de huisdokter met haar zieke vijfjarige dochter. Omdat het kleutertje op school een levensbedreigende astma-aanval had gekregen, wou moeder Shanice absoluut zo snel mogelijk langsgaan bij de huisdokter. Door het drukke verkeer kwam het tweetal echter vier minuten te laat toe aan het dokterskabinet. De huisdokter was onverbiddelijk: "Kom morgen maar terug", zei de dokter ongeïnteresseerd en zonder te vragen naar de reden van hun afspraak of vertraging.

Moeder Shanice was zwaar ontgoocheld en besloot om haar dochtertje Ellie-May vroeg in bed te stoppen zodat ze de dag nadien opnieuw bij de dokter konden langsgaan. Toen het meisje een goed uur in bed lag, kreeg ze echter een fatale astma-aanval. De 5-jarige kleuter kon niet meer ademen en elke reanimatiepoging was tevergeefs. Het meisje stierf.

In Engeland is een grote rel ontstaan over deze zaak omdat de huisdokter die Shanice en haar dochtertje Ellie-May wandelen stuurde, een grote verantwoordelijkheid draagt voor de dood van de kleuter. Dat staat zelfs in een NHS-rapport, dat Daily Mail kon inkijken. De dokteres kreeg echter een zeer lichte straf. De 53-jarige huisdokter die zwaar in de fout ging, werd amper zes maanden geschorst door het General Medical Council. Veel te weinig voor de Britse publieke opninie. (Skwadra by Tagtik/Source: Daily Mail/Picture: PB)

Ook dit kan u interesseren