Tagtik

Krijgt Defour nieuwe kans?

Steven Defour (29) is een dure vogel. Dat schrikt vele geïnteresseerde clubs af. Defour koos dan maar voor plan b. Slaagt hij alsnog bij Burnley?

In de zomer van 2016 vertrok Steven Defour met gemengde gevoelens uit België. De supporters van zijn toenmalige club RSC Anderlecht leken hem nooit helemaal in de armen te willen sluiten, gezien zijn Standard-verleden. Defour ging dan maar zijn geluk zoeken in de Premier League.

Bij Burnley FC startte Defour sterk, maar de Gouden Schoen van 2007 deemsterde algauw weg in de fysiek zware Engelse competitie. Een transfer lijkt deze zomer dan ook een welgekomen oplossing, maar vele clubs schrikken van het bedrag dat ze moeten ophoesten om Defour los te weken bij Burnley. "De interesse bekoelde wanneer teams de transferprijs te horen kregen. Ik heb dan maar alles gegeven in de voorbereiding. Dat ik een dure vogel ben? Blijkbaar wel, hé", reageert Defour.

Vorig seizoen was Defour nog de recordtransfer van 'The Clarets' en de club lijkt Defour nu een tweede kans te gunnen. Ook oogt hij momenteel fitter dan ooit, zo liep Defour onlangs nog meer dan 13 kilometer tijdens een oefenmatch. Wordt dit dan toch het seizoen van de Engelse doorbraak voor Defour?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren