Tagtik

Leandro Trossard schudt Europese clubs af

De 22-jarige Leandro Trossard wil niet de fout begaan die vele anderen hem hebben voorgedaan: als talentvolle jonge voetballer TE vroeg naar het buitenland vertrekken.

Afgelopen seizoen brak dribbelkont Leandro Trossard volledig door bij Racing Genk. Ook dankzij de knappe prestaties in de Europa League, kon hij al op heel wat interesse van andere clubs rekenen. En daar zitten zeker al enkele mooie namen bij. Toch zei de vader van Thiago (3.5 maanden oud) volmondig 'neen' tegen buitenlandse clubs.

Op 8 juni maakte Trossard al bekend dat hij ook volgend seizoen in Genk-shirt zal aantreden. Zo beten Nice, dat 3 miljoen bood, en Celta de Vigo, dat zelfs vijf miljoen over had voor het Genkse goudhaantje, in het zand. "Ik heb een transfer ook overwogen. Celta wou me absoluut en mijn manager (Josy Comhair) is met hen gaan praten. Maar ik voel me heel goed in Genk en we hebben samen beslist om hier nog een jaar te blijven", reageert Trossard in Het Nieuwsblad.

Vorige week belde echter Nice, de club van superster Balotelli, nogmaals voor Trossard. Toch bleef de Genkse technisch vaardige Trossard bij zijn beslissing. "Het is een hele mooie club en Nice is een heel mooie plaats om te wonen. Maar ze zullen moeten wachten. Ik heb het gevoel dat ik hier nog niet uitgevoetbald ben. Mijn grote droom was doorbreken bij Genk. Vorig seizoen heb ik bewezen dat ik hier mijn plaats heb, nu wil ik ook iets bereiken met de ploeg. We hebben kwaliteit genoeg om voor de prijzen mee te doen", klinkt het steevast.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren