Tagtik

'Leerlinge (17) sterft plots in haar slaap'

In de nacht van zondag op maandag is een 17-jarig meisje geheel onverwacht overleden in haar slaap. Haar klasgenoten en medestudenten van het atheneum van Diest reageren geschokt.

"Met heel veel verdriet in het hart melden we het overlijden van Imane El Karim. Imane was een vrolijke, levenslustige meid, boordevol energie, een goed persoon die de wereld mooier maakte. Lieve Imane, je hebt je plaats in ons hart. We zijn dankbaar dat we je hebben mogen kennen", schreef de school op haar Facebookpagina.

Het plotse overlijden van de vrolijke scholiere heeft de hele Diestse scholengemeenschap met verstomming geslagen. "Haar plotse overlijden heeft de ganse schoolgemeenschap bij de keel gegrepen. We hebben daarom beslist om de leerlingen professioneel te laten begeleiden. Ze worden plots geconfronteerd met het feit dat je lichaam ook op jonge leeftijd kan falen", reageert directeur van de Adite-scholengroep Gert Van Passel in Het Nieuwsblad.

Het meisje was van Marokkaanse afkomst en werd reeds overgebracht naar haar land van oorsprong om er begraven te worden. De leerlingen van het atheneum uit Diest krijgen de kans om met een afscheidsviering hun emoties uit te drukken. Zo werd er ook een rouwhoekje op de school ingericht.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren