Tagtik

Ludo Van Campenhout weer naar ontwenningskliniek

Ludo Van Campenhout, schepen in Antwerpen en Vlaams parlementslid, heeft zichzelf opnieuw laten opnemen in een ontwenningskliniek. Hij raakt maar niet los uit de klauwen van de alcoholverslaving waar hij nu al enkele jaren last van heeft.

"De voorbije maanden heb ik samen met mijn arts geprobeerd om mijn alcoholprobleem te bedwingen", zo laat de N-VA-politicus weten. "Maar het is moeilijk om mijn ziekte onder controle te krijgen. Ik heb ingezien dat ik niet op alle fronten tegelijk kan zijn. Ik zet tijdelijk een stap terug om mij onder strikte medische begeleiding voor mijn ziekte te laten behandelen, want ik wil niets liever dan deze stad opnieuw gezond mee te besturen."

Als schepen is Van Campenhout bevoegd voor Personeel, Sport, Markten en Foren, Publiek Domein en Diamant. Die taken worden nu overgenomen door burgemeester De Wever, met de hulp van het kabinet van de schepen.

"De tijdelijke stap terug die Ludo neemt, is een noodzakelijke stap", aldus De Wever die zijn partijgenoot blijft steunen, bij GvA. "Een moedige stap. Een stap waarin ik hem volledig ondersteun. Ik hoop hem snel in goede gezondheid terug te zien."

In 2012 en eerder dit jaar deed de politicus al pogingen om zijn alcoholverslaving te overwinnen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren