Tagtik

Maakt Dick Advocaat bocht van 180 graden?

De Nederlander Dick Advocaat staat als bondscoach van Oranje met argusogen te kijken naar de transfers van twee van zijn internationals.

In april 2010 verliet voetbaltrainer Dick Advocaat na amper anderhalf jaar zijn functie als bondscoach van de Rode Duivels. Advocaat ging meteen bij het Russische nationale voetbalelftal aan de slag. Deze lucratieve betrekking werd hem in Belgie echter allesbehalve gegund.

Nu Advocaat bondscoach is van Oranje, geeft hij zijn ongezouten mening over de transfer van Jeremain Lens en Virgil Van Dijk. Lens, die zowel bij Sunderland als Fenerbahçe met Advocaat samenwerkte, blijft in Turkije maar verkast naar Besiktas. "Lens naar Besiktas is puur voor het geld, daar is Jeremain in deze fase van zijn loopbaan eerlijk over", reageert Advocaat in Algemeen Dagblad.

Virgil Van Dijk weigert dan weer om nog het shirt van zijn club Sunderland aan te trekken, in de hoop een transfer naar Liverpool te versieren. Advocaat weet deze tactiek wel te smaken. "Je kunt dat veroordelen, maar kom op, als je vijf keer zo veel kunt verdienen, en dat ook nog bij een Engelse topclub, dan snap ik dat je alles aangrijpt", zegt hij in de Nederlandse pers.

(Skwadra by Tagtik/Source: Algemeen Dagblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren