Tagtik

'Maatregel Geens zorgt alleen maar voor meer werkdruk'

In het West-Vlaamse Ruiselede heeft het gevangenispersoneel woensdagavond het werk neergelegd van 18.00 uur tot 22.00 uur.

De werknemers van de gevangenis zijn het niet eens met de maatregel van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om gedetineerden met een celstraf van maximaal tien jaar in verlengd penitentiair verlof te plaatsen. Dit idee lanceerde Geens begin juli om de overbevolking in de Belgische gevangenissen te verminderen. Onder voorwaarden zouden groepen gevangenen zo de ene week wel en de andere week niet in de gevangeis moeten verblijven.

De vakbonden vinden dat dit een maatregel is die er enkel kwam om de overbevolkingscijfers op te poetsen, terwijl de werkdruk stijgt. "Nu blijkt dat de gedetineerden die in verlof gaan gewoon vervangen worden door gevangenen uit andere inrichtingen. Zo is de werkdruk alleen maar toegenomen aangezien de verhuis van gevangenen uit andere inrichtingen veel administratieve rompslomp met zich meebrengt", zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Robbie De Kaey aan Focus Wtv.

(Skwadra by Tagtik/Source: Focus Wtv/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren