Tagtik

"Madeleine McCann leeft al lang niet meer"

Bijna 100.000 euro extra krijgt het Britse politieteam dat nog steeds op zoek is naar het verdwenen Britse meisje Maddie McCann. Ze verdween tien jaar geleden uit een vakantiehuisje in het Portugese Praia da Luz, maar nu denken de Britten het juiste spoor te hebben gevonden. De extra investering van de Britse overheid stemt alvast vele mensen hoopvol. Een woordvoerder van het Britse Home Office meldt dat de Britse politie dankzij deze financiële middelen zo nog zes maanden de tijd krijgt om een laatste interessante piste in het onderzoek volledig te analyseren.

Een Amerikaanse expert vindt deze extra investering alvast zuivere geldverkwisting. Misdaadprofiler Pat Brown schreef in 2011 reeds een boek over de zaak die de hele wereld in de ban houdt. Aan een Australische nieuwssite zei ze het volgende over de nieuwe inspanningen die geleverd worden om het Britse meisje terug te vinden: "Het heeft geen enkele zin om geld uit te geven aan extra onderzoek want niets dat Scotland Yard doet, brengt dat kind weer tot leven. Madeleine is dood."

Brown gelooft niet dat Maddie ontvoerd werd en heeft zo haar eigen theorie over de verdwijning van de Britse kleuter: "Het bewijsmateriaal ondersteunt de theorie van een ongeval door verwaarlozing en mogelijke medicatie. Het is mijn stellige overtuiging dat haar lichaam naar een afgelegen plek werd gebracht en nooit zal worden gevonden." (Skwadra by Tagtik/Source: news.com.au/Illustration picture: findmadeleine.com)

Ook dit kan u interesseren