Tagtik

Maes stuurde aantrekkelijke buitenlandse club wandelen

KSC Lokeren en Peter Maes zijn na een onderbreking van twee jaar opnieuw herenigd met elkaar.

Runar Kristinsson werd na een ontgoochelende competitiestart (0/6) ontslagen bij Sporting Lokeren. Dat kwam voor de Ijslander als een donderslag bij heldere hemel. "Dit kwam als een complete verrassing. We speelden immers een goeie voorbereiding. Ik had dit niet verwacht. Niemand, denk ik. Want we hebben hier sinds november schitterend werk geleverd. We deden er alles aan om Lokeren naar een hoger niveau te tillen. Dat ik nu al na 2 wedstrijden ontslagen word, dat vind ik onbegrijpelijk", reageert de ex-coach van Lokeren in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Sporting Lokeren was er als de kippen bij om Peter Maes een contract voor drie seizoenen te laten tekenen. Nadat Maes rond Kerst vorig jaar de laan werd uitgestuurd bij KRC Genk, trainde de voormalige doelman geen club. Al kreeg Maes wel wat aantrekkelijke aanbiedingen.

De Egyptische topclub Zamalek trok volgens Het Nieuwsblad stevig aan de mouw van Maes. De club bood hem een jaarloon van 1 miljoen euro. Toch ging Peter Maes niet in op het aantrekkelijke aanbod en vond hij nu dichter bij huis een nieuwe werkgever.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren