Tagtik

Maggie De Block openhartig: "Dood schoonzoon doet alles relativeren"

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid, kreeg de voorbije maanden flink wat kritiek te slikken op haar beleid. Maar dat verzonk in het niets bij de zware klap die zij in familiekring diende te verwerken: twee weken terug overleed de vriend van haar dochter Julie op amper 34-jarige leeftijd.

"Zo'n drama helpt je om alles te ­relativeren, maar het is wel een uppercut. Op dat moment telt het niet dat je arts bent of minister van Volksgezondheid. Als je kind een onmetelijk verdriet heeft, moet je er vooral als mama zijn", zo laat De Block optekenen in Het Laatste Nieuws. 

De minister liet een week het werk voor wat het was, maar ging deze week opnieuw aan de slag, net als haar dochter Julie, OCMW-voorzitster in Merchtem, de woonplaats van de minister. "Het kan niet anders, de tijd staat niet stil", aldus de liberale politica. "Het is zwaar. Voor haar, voor de ouders van Koen vooral, maar ook voor mijn moeder. Zij maakte dit al eerder mee. Mijn vader stierf op zijn 29ste, toen ik 8 was." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren