Tagtik

Maggie is het beu

Vrouwelijke politici zoals Maggie De Block, Joke Schauvliege of Meyrem Almaci zijn steeds vaker het mikpunt van haatberichten die zij via de sociale media naar het hoofd geslingerd krijgen.

"Het is te gortig", zo sprak minister van Volksgezondheid Maggie De Block bij Het Nieuwsblad. "Het wordt tijd om vanuit de politiek het gezamenlijke signaal te geven dat we dit niet meer pikken." Ook Meyrem Almaci krijgt veel haatberichten: zij schreef er een column in De Morgen over. "Zeker allochtone vrouwen krijgen veel bagger over zich heen. Die hebben twee keer prijs, voor hun geslacht én hun afkomst", aldus de politica van Groen.

Wouter Beke, voorzitter van CD&V, roept zijn collega's op om het goede voorbeeld te geven. "Als ik de tweets van sommige parlementsleden zie, dan zie ik ook hier de grenzen opschuiven. Laten we dus in de eerste plaats zelf de politieke fatsoensregels respecteren." Volgens hem is de toon van de haatberichten ook veranderd sinds Donald Trump president van de Verenigde Staten is geworden: "Als de machtigste man van de Verenigde Staten zich op Twitter helemaal mag laten gaan, waarom zou de gewone man zich dan moeten inhouden?" (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren