Tagtik

Man die vergiftigde wijn dronk, is buiten levensgevaar

Een man uit het Waalse Gembloers kocht wijn bij de Finshop, dat is de winkel waar de overheid in beslag genomen goederen verkoopt. Na het drinken van de wijn die afkomstig was van de FOD Financiën, was Rudy uit Gembloers echter in een coma gevallen. Dinsdagavond kwam het heugelijke nieuws dat Rudy inmiddels uit zijn coma is ontwaakt en buiten levensgevaar is. De FOD Financiën besliste om voorlopig geen alcohol meer te verkopen in de Finshop.

"Klappertanden, ongelofelijke hard zweten, eentje werd helemaal paranoia. Een dronk een grote fles water in een keer leeg. Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten gebeld." Meteen was duidelijk dat er iets niet klopte aan de fles wijn die Rudy en zijn vrienden zaterdag thuis ontkurkten. Zijn vrouw vertelt hoe Rudy in coma is beland. "Zijn gezicht was helemaal gezwollen, zijn ogen stonden bol, zijn blik op oneindig. Hij wilde van alles zeggen, maar ik verstond hem niet meer." Rudy en zijn vrienden werden meteen naar het ziekenhuis gebracht, maar daar kreeg de man meteen een hartstilstand. Sindsdien werd hij in een kunstmatige coma gehouden, tot hij dinsdagavond ontwaakte.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat er amfetamines in de wijn zaten. Het parket nam de fles wijn onmiddellijk opnieuw in beslag en wacht nu op de definitieve onderzoeksresultaten. "Technisch is het perfect mogelijk dat er amfetamines, in poeder of tabletten, in wijn worden gemengd. Maar dan moet het al bijna bij het bottelen gebeurd zijn. Het is perfect mogelijk dat ze niks gezien of geproefd hebben, want het is smaak- en geurloos", zegt de Leuvense professor Jan Tytgat. Vermoedelijk werden de amfetamines in de wijn verwerkt om ze te smokkelen. In combinatie met alcohol wordt deze harddrug nog gevaarlijker.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTL-TVI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren