Tagtik

Man geeft negen jaar lang les verpleegkunde met vals diploma

Op een school in Sint-Niklaas heeft een man zich negen jaar lang kunnen voordoen als urgentiearts. Hij heeft met een nepdiploma les kunnen geven aan studenten verpleegkunde. Al die jaren wist de school niets af van het bedrog van L.B. (35). 

De man is afkomstig uit Sint-Job-in-'t-Goor. Eigenlijk moest hij de school helemaal niet oplichten. Hij was namelijk al in eht bezit van een diploma verpleegkundige en een bijkomende pedagogische opleiding. Het was dus perfect mogelijk geweest om les te geven in de studierichting 'Gregradueerde in de Verpleegkunde'.

Het is dan ook opmerkelijk dat hij bij zijn sollicitatie in 2008 een vals diploma 'specialist-urgentiearts' toonde. Uiteindelijk werd de man ontmaskerd door een tip uit zijn kennissenkring. Het bedrog krijgt ook nog een gerechtelijk staartje. Hij riskeer  een trafrechtelijke vervolging, die hem maximum 10 jaar cel kan kosten.

De school valt niets te verwijten, al had bij zijn aanstelling een belletje moeten rinkelen. Om urgentiearts te worden moet je minstens 13 jaar studeren. De man was echter pas 27 jaar bij zijn aanstelling. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren