Tagtik

Man schiet dokter neer na erectieproblemen

De 75-jarige Stanwood Elkus had twintig jaar geleden continu het gevoel dat hij moest plassen. Uroloogassistent Ronald Gilbert raadde hem daarom aan om een operatie te ondergaan waarbij zijn urethra wijder werd gemaakt. Het plasprobleem van de Amerikaan leek opgelost, maar door de ingreep kreeg Elkus erectieproblemen in combinatie met een onstilbare seksuele appetijt. De man kreeg later nog te horen dat de chirurgische ingreep die hij onderging eigenlijk niet gepast was voor zijn probleem, waardoor de getroffen man nog gefrustreerder werd.

Toen in 2013 de vriendin van Elkus een einde maakte aan hun relatie, sloegen de stoppen door. Hij vond dat de uroloogassistent die hem twintig jaar geleden verkeerd advies had gegeven, de oorzaak was van alle problemen in zijn leven. Hij moest en zou wraak nemen. "Elkus zag die operatie als de oorzaak van al zijn problemen. Wat er ook misliep in zijn leven, Gilbert was de schuldige. Het werd zijn obsessie", zegt Matt Murphy van het openbaar ministerie aan de Los Angeles Times.

De inmiddels 75-jarige Stanwood Elkus maakte onder een valse naam een afspraak bij de bewuste uroloogassistent. Toen zijn alias afgeroepen werd in de wachtkamer, schoot hij de assistent met tien geweerschoten neer. De uroloogassisten maakte geen schijn van kans en laat twee kinderen achter.

De gefrustreerde dader werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

(Skwadra by Tagtik/Source: Los Angeles Times/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren