Tagtik

'Man Utd duwt door voor Dendoncker'

Het lijkt een onmogelijke opdracht te gaan worden voor RSC Anderlecht om goudhaantje Leander Dendoncker ook na het verlopen van de transferdeadline nog in de rangen te hebben. Nadat zijn maatje op het Brusselse middenveld, Youri Tielemans, naar Monaco verkaste, lijkt een andere Europese grootmacht zijn zinnen op Dendoncker te hebben gezet.

Zo zou José Mourinho enorm onder de indruk geweest zijn van de prestaties van Dendocker in de Europa League-wedstrijd tegen United. Zo scoorde de Rode Duivel in extremis nog de gelijkmaker in de thuiswedstrijd. Dat melden Manchester Evening News en Goal.com. Paars-wit kreeg 23 miljoen euro voor Tielemans, maar een maand geleden plakte Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck een prijskaartje van maar liefst 30 miljoen euro op Dendoncker. Vandaag raakte bekend dat Sporting een deadline stelt aan Dendocker. Voor 15 augustus wil het weten of Dendoncker al dan niet vertrekt. Het Laatste Nieuws meldt woensdag dat Anderlecht alvast het prijskaartje van 30 miljoen verhoogde tot 38 miljoen euro. "Ik begrijp dat Van Holsbeeck wil dat ik blijf en ik begrijp dat de supporters willen dat ik blijf. Maar het gaat uiteindelijk om mijn carrière. Ik moet een beslissing nemen die het beste is voor mijn carrière", reageerde Dendoncker begin juni op alle transfergeruchten in Het Laatste Nieuws.

Manchester United News heeft van een bron uit de entourage van Dendocker vernomen dat United niet verwacht dat het Dendoncker deze zomer al zal binnenhalen. Nadat Manchester United Nemanja Matic al wist te strikken, slinkt de kans eveneens dat United deze zomer ook al Dendoncker aan zijn kern zal toevoegen. Nog verschillende andere Europese topclubs volgen het transferdossier van de 22-jarige middenvelder van nabij. Anderlecht wil Dendoncker graag nog even in de rangen houden. Gezien de sterke interesse van Manchester United én de recente transfer van Matic, bestaat de kans dat United Dendoncker deze zomer nog aankoopt, maar meteen opnieuw uitleent aan Anderlecht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren