Tagtik

Martinez en Henry weg bij de Rode Duivels?

Moet de Belgische voetbalbond binnenkort op zoek naar een nieuwe bondscoach en een nieuwe assistent? In Catalonië wordt het duo Roberto Martinez-Thierry Henry gezien als een mooi alternatief voor de opvolging van Luis Enrique als trainer van FC Barcelona.

Het bestuur van Barça heeft een duidelijk profiel voor ogen voor de opvolger van Luis Enrique die deze week aankondigde op het einde van dit seizoen op te stappen als coach in Camp Nou. Juan Carlos Unzué, de huidige assistent, en Ernesto Valverde, nu aan de slag bij Athletic Bilbao, blijven de voornaamste kandidaten. El Mundo Deportivo, de 'huiskrant' van Barcelona, maakt ook melding van enkele alternatieven, zoals Oscar Garcia (ex-speler en ex-jeugdtrainer van Barça en nu bij Red Bull Salzburg), Phillip Cocu (ex-speler en nu bij PSV) en... het duo Roberto Martinez-Thierry Henry.

De speelstijl die Martinez, een Catalaan overigens, nastreeft, is de stijl die ook Barça hanteert en als ex-speler kent Thierry Henry natuurlijk het huis. In oktober vorig jaar woonden ze in Camp Nou nog het duel in de Champions League tussen Barça en Manchester City bij, op uitnodiging van voorzitter Bartomeu. Als de vraag komt, staan ze wellicht voor een dilemma: met de Rode Duivels naar het WK in Rusland of trainer worden bij een absolute topclub als FC Barcelona. Geen gemakkelijke keuze... (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren