Tagtik

Maximumstraf voor dodelijk homofoob geweld

Beklaagden Kain K. en El Mahdi A. en hun compaan zijn in beroep veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op kasteelconciërge Alain Fleurus in Itterbeek.

Drie jongeren uit het Vlaams-Brabantse Galmaarden en Ninove raakten in juli 2015 via de TMF-chat aan de praat met Fleurus. Toen de man zijn seksuele geaardheid meldde, besloten de jongeren om met hem af te spreken en hem een lesje te leren. De mannen sloegen de kasteelconciërge meteen neer bij aankomst, stalen een jachtgeweer en een geldsom van 120 euro. Tijdens de diefstal kreeg Alain Fleurus heel wat slagen te verduren. Enkele dagen later werd hij door een vriend zwaargewond in zijn woning teruggevonden. Na een verblijf van een week in het ziekenhuis, overleed de kasteelconciërge.

Persinfo meldt dat de beklaagden in eerste aanleg veroordeeld werden voor diefstal met geweld, met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden, en voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden, maar met de verzwarende omstandigheid dat de feiten ingegeven waren door seksuele geaardheid van het slachtoffer. De drie heren gaan nu voor vijftien jaar achter de tralies. (Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren