Tagtik

'Medewerkers containerpark mochten niet naar begrafenis collega'

Afgelopen zaterdag werd afscheid genomen van de 54-jarige Marnix Calebout. Deze medewerker van de Brugse containerparken kwam vorige week om het leven bij een tragisch verkeersongeval. Zijn collega's wilden dan ook hun vriend een laatste eer bewijzen door aanwezig te zijn op de afscheidsplechtigheid. Dat mocht echter niet van het stadsbestuur van Brugge, beweert een collega.

"Vanuit de containerparken werdt de vraag gesteld om een dag als vandaag de containerparken een voormiddag te sluiten zodat iedereen de kans zou krijgen om waardig afscheid te kunnen nemen van onze collega Marnix. Helaas kregen we te horen dat dit niet kon, de dienst moest verzekerd blijven, enkel een afgevaardigde van ieder park mocht de dienst bijwonen. Stadsbestuur waar is het respect tegenover een werknemer van jullie stad Brugge?", vraagt collega Koenraad Pardon zich openlijk af in een post op sociale media. Zijn bericht werd inmiddels al druk gedeeld en zorgt voor een schokgolf aan verontwaardigde reacties.

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) wast zijn handen in onschuld. Volgens hem bereikte de vraag van de collega's zelfs nooit het stadsbestuur. "Uit navraag blijkt dat het nadien mogelijk bleek om de collega's die de begrafenis wilden bijwonen te laten gaan zonder dat een containerpark moest worden gesloten. Zowel aan de permanente dienstverlening als aan het evidente medeleven kon worden voldaan", zegt Landuyt bij Het Nieuwsblad. De Brugse burgemeester kan de openlijke beschuldigingen op sociale media dan ook niet appreciëren. "Het bestuur kwam hierin niet tussen, en het zou de onderbreking ook niet geweigerd hebben. We begrijpen dan ook niet wat hem bezielt, en dit laten we zeker bekijken door de stadssecretaris en de adjunct, die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse personeelsorganisatie."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren