Tagtik

'Meir-terrorist aangehouden voor poging tot terroristische moord'

De man die donderdag met een wagen vol wapens aan hoge snelheid over de Antwerpse meir raasde, is door een onderzoeksrechter gespecialieerd in terrorisme aangehouden voor poging tot terroristische moord. Dat bevestigt het federaal parket.

De 39-jarige beklaagde Mohamed R. is een Fransman van Tunesische origine die onder invloed van drugs en alcohol donderdag zijn roes uitsliep in zijn rode citroën toen de Antwerpse politie hem onderschepte. Het parket kan of wil nog steeds niet bevestigen of de man wel degelijk terroristische motieven had. "Ik geloof nooit dat hij in staat was of plannen had om een terroristische aanslag te plegen. Ik denk dat hij gewoon te veel gedronken had of te veel drugs had gebruikt", zegt een goede vriend van de dader met wie hij maandag nog had afgesproken aan Het Nieuwsblad.

Toch werden in zijn wagen  verschillende steekwapens waaronder een Japanse sabel, een riot gun en een bus met onbekende inhoud aangetroffen nadat hij over de Meir reed aan ongepast hoge snelheid. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren