Tagtik

Moeten er nog kroketten zijn? Gezondheidsinstituut zegt volmondig NEEN!

De warme maaltijden in bedrijfsrestaurants zijn niet gezond genoeg, dat zegt het Vlaams gezondheidsinstituut. "Stond er vroeger bijvoorbeeld vijf dagen gekookte aardappelen, één dag rijst, en één dag frieten op het menu, merken wij ook dat er weer vaker gefrituurde aardappelen worden geserveerd", zo illustreert professor voedingsleer Patrick Mullie de negatieve tendens aan Het Nieuwsblad.

Ongezonde voeding zorgt er ook voor dat werknemers in slechtere gezondheid verkeren en vaker ziek worden. Daarom luidt het Vlaams gezondheidsinstituut de alarmbel: "Bedrijven lijken nog te weinig inzicht en kennis te hebben over de gevolgen van ongezonde eetgewoonten: denk aan overgewicht, cardio­vasculaire en spijsverteringsproblemen. Nochtans heeft dit een niet te onderschatten impact op het functioneren van werknemers en bijgevolg dus ook op de bedrijfsresultaten." Gezondere middagmaaltijden zouden dus voor een win-win-situatie zorgen bij zowel werkgever als werknemer, oordeelt de Vlaamse overheid. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: PB)

Ook dit kan u interesseren