Tagtik

{Morning} Eerste fusiegemeente in 34 jaar heeft nu al nieuwe sportclub beet

De Limburgse gemeenten Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode vormen binnenkort de nieuwe fusiegemeente Oudsbergen. Bij deze fusie horen natuurlijk enkele grote veranderingen. Zo zal er in augustus voor het eerst een rugbyclub in de omgeving opgestart worden. Deze krijgt al meteen de naam 'Oudsbergen' mee. Het is de eerste sportclub die de naam Oudsbergen draagt.

De fusie kent onder de inwoners van de twee gemeenten grote meeval. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er al meteen een sportclub met de naam 'Oudsbergen' wordt opgericht. 'Rugbyclub Oudsbergen' verhuist van het nabijgelegen Maaseik naar de fusiegemeente. Volgens voorzitter Rob Creemers betekent dit de start van iets moois. "We waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor onze club. Na enkele gesprekken met de verantwoordelijken van de nieuwe fusiegemeente hadden we een akkoort om ons te vestigen in Oudsbergen. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de eerste club zijn die de naam 'Oudsbergen' mag dragen.", zegt Creemers.

Nog volgens voorzitter Rob Creemers liggen er in de gemeente ontzettend veel groeimogelijkheden voor de rugbyclub. "We voelen ons echt gesteund door de nieuwe gemeente. Hierdoor hopen we op termijn ons ledenaantal dan ook sterk uit te breiden.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: HBVL/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren