Tagtik

{Morning}Museeuw beoordeelt Belgische ploegtactiek op WK wielrennen

De Slovaak Peter Sagan heeft zich op het wereldkampioenschap wielrennen zondag de hele dag verstopt, maar als een duivel uit een doosje kwam de sympathieke renner van BORA-hansgrohe tevoorschijn in de laatste kilometers. Nadat het parcours niet voor de gehoopte schifting zorgde en de Salmon Hill een maat voor niets bleek, toonde Sagan zich de snelste van een kopgroep van een dertigtal renners. Sagan vloerde de Noor Kristoff in een centimetersprint. De Australiër Michael Matthews pakte brons.

Belgisch kopman Greg Van Avermaet werd eerste Belg op een zesde plek. Philippe Gilbert finishte als zeventiende. Julien Vermote en Tim Wellens werkten onderweg hard om de vluchters telkens binnen bereik te houden. Toch bleven verschillende Belgische wielersupporters op hun honger zitten, ook al gunnen ze Sagan zijn derde wereldtitel op rij.

Oud-wielerkampioen Johan Museeuw liet bij HLN zijn licht schijnen over de wegrit bij de mannen. "Het was nog meer dan andere jaren een afwachtend wereldkampioenschap. Voor de laatste twee ronden is er eigenlijk weinig of niets gebeurd, omdat het parcours moeilijk te voorspellen was. Wellens opende dan wel de debatten, maar uiteindelijk was dat volgens mij niet de manier om de wedstrijd hard te maken. Er was ook geen andere ploeg in staat om dat te doen. Als je dan gezamenlijk de slotronde induikt, dan weet je dat je Sagan, Kristoff en Matthews moeilijk kunt lossen. De Belgen hebben wel goed gereden, maar bij Van Avermaet en Gilbert ontbrak die ene punch. Dan schiet je in de spurt ook tekort tegen die snelle mannen. De mooiste poging op het eind kwam nog van Alaphilippe, maar we hebben niet gezien wat erna is gebeurd, aangezien de camera uitviel."

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren